Re: Sbírka Luboše Čecha
Být to dnes, to by se to otvíralo.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Lockpicker.cz » Sbírky zámků » Sbírka Luboše Čecha
Stránky Předchozí 1 … 28 29 30 31 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Neodolal jsem a hned začerstva přidávám zatím poslední přírůstek s několika nej. Nejošklivejší, nejhroznější atd. To vše je čínská cylindrická vložka zn. Mingbang. No podívejte se sami. Základem tohoto paskvilu je mosazná vložka s "úzkým spodkem", okolo kterého jsou dva plechové /asi ocel/pláště - horní obepíná válec, spodní pak dolní část vložky. Ale to není vše, ještě mezi spodkem vložky a vnitřním částí pláště je kus plastu na vyplnění volného místa. Celé je to korunováno zubem a vnitřním dílem /s otvorem pro šroub/, který je přinýtován k plášti a drží vše dohromady. Jo a zapomněl jsem. Celé je to natřeno černou barvou.
v katalogu: http://www.catalocks.eu/MINGBANG/MINGBANG_364.html
No fakt vypadá exoticky. Tak to asi fakt bude exot. Zkoušel jsi ji otevřít? To by mohlo jít jen napínákem.
Pozor, má to i funkční stavítka, tak to tak jednoduše nejde.
Nevím, zda to patří sem , ale mám dost exponátů od ABUSu a PFAFFENHAINu. Tak je to aspoň k věci. Narazil jsem na nově otevřený obchod ABUSu v Praze 6, Čsl. armády 21, neodolal jsem a navštívil. Bohužel, vše již "mám", tak aspoň obrázky /z mobilu, takže nic moc/. Má se jednat o první značkový obchod této firmy v Česko-Slovensku. Zboží pouze od této firmy a docela se mi tam líbil přídavný zámek na dveře. No a ještě prodejní pult, takový reklamní kousek ve sbírce ještě nemám, třeba na něj někde narazím.
Ahoj Luboši znáš vložky od firmy ABS teď jsme si tu jejich top přivezli z anglie ale hlavně začíná trend u vložek že nejdou rozlomit lámačkou buď ulomíš jen 1/3 nebo těsně před šroubem a palec má ocelovou ochranu.
Měj se Dan Myslel jsem jestli tě to nebude náhodou zajímat jinak mohu poslat foto i prospekty
Ahoj, díky za nabídku ale tuto vložku mám. Je to ten model s magnetem v klíči?
...nejdou rozlomit lámačkou buď ulomíš jen 1/3 nebo těsně před šroubem...
A vložka ulomená těsně před šroubem je nějaká komplikace? Pinzetou vytáhnu spojku a točím si palcem dle libosti :-)
Tak jednoduše to právě nejde. Obvykle s tělem je naříznut válec a rozlomením se to tak všecho "pokurví", že spojku určitě nevytáhneš.
Vložka Yale:
Tady to je jasné - odlomí se jen předek, 2/3 válce zůstanou na místě a pokud i tam jsou nějaké kalené prvky, tak je to potíž. Psal jsem o vložce odlomené "těsně před šroubem", u té nemůže z válce zůstat na místě prakticky nic.
Tady je stránka Avocet ABS, tak ať si angličtináři počtou:
Hezké. Zaujaly mě na tom 2 věci:
1) píšou, že zbytek zámku po odlomení je nadále funkční, klíčem odemknutelný. To znamená, že před loupežníkem pak stojí úloha picknout dvou- až třístavítkovou vložku :-)
2) píšou, že po odlomení čelní části se palec zablokuje o vnitřní válec. To znamená, že nějaký pružný element posune spojku, jako by byl klíč zevnitř. To bude asi neřešitelný problém, zamáčknout ji jehlou zpátky a podržet ji tam :-)
No právě že před "loupežníkem", který neumí udělat ani 2-3 stavítkový zbytek a zamáčknout spojku.
Dne 24.6.2015 proběhlo setkání při příležitosti oficiálního členství firmy ABUS Czech ve skupině ABUS Group, kterého se za vedení ABUS Group zúčastnila generalita této firmy. Proč o tom píšu? Protože byla velmi zajímavá prezentace výrobků ABUSu, od cyklistickým helem, přes visací zámky, zabezpečení oken až po elektronické zabezpečení. Nejzajímavější byla samozřejmě prezentace cylindrických vložek a novinky Vitess, která se vyrábí v řadách 1000 až 4000 podle stupně bezpečnosti, či "vybavenosti" jejich systému a je patentově chráněna do roku 2034. Zajímavé bylo také provedení "skládaných" vložek s velice jednoduchým systémem rozložení těla a možnosti prodloužení délky vložky. O hosty se staral obchodní ředitel ABUS Czech pan Radovan Vedral a jeho tým. Na závěr pár fotek z akce, třeba logo firmy složené z asi 700 visacích zámků a jak jinak, cylindrické vložky.
Jj, Abus má hezké věci. Málem jsem si na Vánoce koupil pro dceru na kolo zámek Steel-O-Flex, ale bohužel mi vysvětlili, že to je v katalogu novinka a že bude až z jara. Tak jsem holce opravil staré Bordo (zalomený klíč, se kterým si zámečník v Anglii nevěděl rady) a bylo :-)
Na kolo se mi zalíbil jeden řetězo-visák, s tím by měli zloději kol asi velký problém :-) . Bohužel ten komplet vážil skoro jako moje kolo, teda jako půlka kola, tak jsem ho raději nechal motorkářům.
Ach ty krásné řezové kufříky. To se mi tak dostat do rukou, tak bystě mě možná viděli i utíkat.
Ach ty krásné řezové kufříky. To se mi tak dostat do rukou, tak bystě mě možná viděli i utíkat.
Ty nás taky (za sebou)
P.S. bez kufříku se běží rychleji...
Příjemný článek:
A tady jeden zajímavý reklamní leták:
w_1408-01-v2_vz_deti_do_skoly.pdf (743 869 bajtů)
Chudák Evžen :-)
A to je tvůj BiLock?
A tady jeden zajímavý reklamní leták:
w_1408-01-v2_vz_deti_do_skoly.pdf (743 869 bajtů)
to su tie najvhodnejsie zamky na zacinanie s lockpickingom... mozno aj to je dovod preco s doporucovane do skoly
Jo je to můj vlastní bilock. Mám k němu i takzvaný servisní klíč, kterým se vyjme bubínek a vloží nový s jiným uzávěrem.
Je to zajímavé.
Radši jsem se ani neptal, kolik ten BILOCK stál, dostal jsem ho darem.
Stránky Předchozí 1 … 28 29 30 31 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Lockpicker.cz » Sbírky zámků » Sbírka Luboše Čecha