Téma: Vložky FAB
Tady se můžeme rozepsat o vložkách a popřípadě o dílech na ně.
FÍŠA
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Lockpicker.cz » Základní zámky a jejich systémy » Vložky FAB
Tady se můžeme rozepsat o vložkách a popřípadě o dílech na ně.
Cituji :saon
Dnes 12:47:36
Nevite, kde sehnat zajistovaci krouzky na FAB vlozky?
Cituji:
fisa
Dnes 14:04:12
No jestli ti jich stačí 2000 tak vím. Musel bys ale do Solnice, což je u Rychnova nad Kněžnou. Menší balení ale nevedou, takže to je asi bezpředmětný. Leda by se domluvilo více lidí, taky bych se připojil.
2000 je pro me zbytecne moc. Cas od casu se v tech FABkach hrabu a nektery ty krouzky na starsich modelech jsou na jedno pouziti. U novejch problem neni. Vzhledem k tomu, ze jsou zacvakavaci.
To máš pravdu, ale stejně těch novej segerovek si pár koupím. No a ty kroužky, vydrž snad to koupíme pro víc lidí, tak se podělíme
No, budeme kupovat z velkoobchodu v Chrudimi. Možná když nás bude víc, přijde to trošku levněji. Velkoobchod naštěstí prodává lidská balení, tedy tak po 100ks. Fab a jiní to dávají po tisíci. To nemáme šanci uživit.
Jo, klidne bych do toho sel.
Tak napiš o co bys měl zájem a zkusíme zjistit ceny. Ibn myslím má jejich ceník.
Nechci toho hodně. Není ceník třeba někde na netu? Spíš bych potřeboval vědět, co všechno je k dispozici.
FAB 200
Pro poučení a ilustraci přikládám pár fotek z rozborky vložky Fab 200 III. bezpečnostní třídy
Tak a když už člověk ví co ho čeká, není problém picknout...
Třeba žlutým Pickem 0,9 od Chirany (Byl jediné, co jsem do profilu bez přípravy dostal )
P.S. Už je zase v kupě, picknuto a slouží jako tréninkový kus. Jen mě trochu mrzí absence bezpečnostních stavítek.
Takže jediné co ztěžuje práci je profil 30K.
Pravda, zpracování a tolerance jsou ve vyšším stadardu
kvalita uzávěru je co?
Zoubky, stavítka nebo jak tomu říkáš. Pokud máš klíč se skoro stejnými zuby, je to jednodušší než když je jeden hluboký střídaný dalším mělkým.
až teď jsem si všiml že je to prostupová spojka
A jak si to poznal????????
podle těch výstupků a odpruženého nýtku.minulý týden jsem měl jednu FABku s prostupovkou rozebranou
No pořád je se co učit. Mám na rozborku ještě nachystanou Fab 2000 , ale mám závazek, že se do ní opřu až po picknutí Guard 550 taktéž z III. třídy. Ať tu máme více materiálů k přemýšlení
jen doufejme že se dočkáme
No je třeba si počkat, ani Řím za den nestál. Ale budete-li hodní, udělám vyjímku a foto zprávu z rozborky Fab 2000 tu bude te mít v příštím týdnu. , ale abyste se příliš nerozmlsali.
Co o to. Rozborka asi nebude problém. Problém vidím to potom složit až z toho vyskáčou ty pružinky a lamely.
S tímto problémem počítám, třetí ruka v podobě modelářského svěráčku je na cestě, a ještě si chci před akcí samotnou dohotovit pár pomůcek.
Ale bude to pomalé a milimetr za milimetrem s řádnou foto dokumentací, ať se ví, kam co patří.
No neni to zrovna Fab 2000, ale také pozlobil.
Dnes cestou z práce jsem si do autobusu chtěl pořídit něco, aby ruce a cit nezahálely. A tak se v domnění koupě Fab 50 usedl s vložkou do busu a začal dílo. No, nešlo to, vzpíralo se to a něco mi říkalo, že jsem narazil na překážku ve formě bezpečnostních stavítek. Doma jsem provedl rozborku a vida je...
No profil tak č.14
Po bocích není nic vyraženo...
Spoječka s nýtkem.....
A tady máme viníky potíží...
Ještě společné foto s "Loaderem"
Dát vše do kupy a s úspěchem picknout.
Jen ten klíček vypadá jak z Fab 50
No podařilo se a z domnělé Fab 50 se rodí Fab 100 a další kousek tentokráte s bezpečnostními stavítky ve druhe třídě je úspěšně picknut a ve sbírce.
také jsem si minulý týden koupil FAB 50 jen tak na trénování ale to že jsou v ní bezpečnostní piny,to jsem tedy netušil.jinak z jakého důvodu mají skoro všechny FAB 50 profil 14x?
Že Fab 200 v III. třídě je bez jediného bzpečnostního pinu a do Fab 50 jich dají převážnou většinu mi připadá zvláštní. V katalogu od Fabu uvádí shodný profil klíče i pro Fab 100, která je ve II. třídě. A proto spíše tuto vložku odhaduji na Fab 100. Ale mýlit se mohu
Lockpicker.cz » Základní zámky a jejich systémy » Vložky FAB