Re: Vložky FAB
Zdravím všechny ve spolek Už víte na kolik přijde ta pojistka na cylindr a kde ji splašit a nevíte kde sehnat stavítka a pružinky na úpravu fab??? Díky moc za odp.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Lockpicker.cz » Základní zámky a jejich systémy » Vložky FAB
Stránky Předchozí 1 2 3 4 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravím všechny ve spolek Už víte na kolik přijde ta pojistka na cylindr a kde ji splašit a nevíte kde sehnat stavítka a pružinky na úpravu fab??? Díky moc za odp.
Morene prosím tě řekni mi kde jsi to tam našel náhradní díli jsem tam žádné nenašel leda čisté klíče co bych si mohl vybrousit na bamb ale jinak jen šrouby do vložek. Kde jsou tam pružinky stavítka a tak? Pls a Dík za odp
Je to vono? http://www.sezam.cz/06-nahradni-dily/i1 … k-571xx602
Vůbec nevím kdyby k tomu byl aspoň nějaký popisek co v tom je kolik je toho.Bo při tý ceně bych chtěl vědět s čím počítat ele dík za snahu
Asi to ale není vono, protože koukám že je to v sekci přídavné zámky (to jsou ty na pootočení caplíku jak na sporáku), ale nevím kde tam jsou jaky stavítka
Morene prosím tě řekni mi kde jsi to tam našel náhradní díli jsem tam žádné nenašel leda čisté klíče co bych si mohl vybrousit na bamb ale jinak jen šrouby do vložek. Kde jsou tam pružinky stavítka a tak? Pls a Dík za odp
Zravím,asi to bude ono http://eshop.libros.cz/kategorie.php?sk … =Ostatn%ED
On je problém že to prodávají, ale nemají to v eshopu. Prostě když jsi tam, tak si to vyžádáš. Ale většinou mají balíky po 500 stavítkách a tak. Záleží co a kolik čeho chceš.
On je problém že to prodávají, ale nemají to v eshopu. Prostě když jsi tam, tak si to vyžádáš. Ale většinou mají balíky po 500 stavítkách a tak. Záleží co a kolik čeho chceš.
A to tam je kde? Kde si to můžu vyžádat.Kde pak jsou sídla?Nenašlo by se nějaké v brně?Že bych tam zajel?Dík za rady.
A nevyplatilo by se ti spíše koupit ještě jednu vložku se stejným profilem a použít ji co zdroj dílů k předělávce?
Asi né bo by tam nemuseli sedět stavítka na můj klíč a pojistka se nikdy nestratí ani stavítka a když jukneš kolik stojí není to drahé jen to najít kde to koupit
Ano, jen to najít, kde ti to nechaj po 10 kusech, tak to opravdu nevim, tam co jsme to brali s Morenem, teď dodává stavítka po 500 ks a pružinky po 1000 ks. Tak to bude asi problém.
A to Kure.... snad to někde splaším
FAB 2000
Tak tady je pár informačních podkladů k vložce, na níž zatím neúspěšně pracuji
a něco v nákresu
No zatím vede FAB 2000 na kola i na body ZATÍM
Celou záležitost chci pojmout jako fotoseriál a pokusím se detailně popsat postupy a potřehy. Protože mám jen jeden klíč, navážu na nedávné témata o odlévání klíčů a druhou kopii klíče potřebného k úspěšné a plně kontrolované rozborce se pokusím odlít. No a když se toto podaří přidám detail a popis funkce Fab 2000covky Protože nechci v tématech dělat guláš, vše naleznete zde v postupně upravovaném příspěvku. Tak hurá na to
Tak dnes máme neděli a já tu pro Vás mám informace o postupech prací.
Rozhodl jsem se odlít klíč k rozebrání vložky z originálu, abych ověřil možnosti domácích prostředků a vhodných postupů.
Tak toto je pevnost na kterou útočím.
Snažil jsem se použít substanc, které má většina lidí doma, a po ruce.
V prvním případě šlo o pokus k formování použít hmotu do tavné pistole.
Nedoporučuji, ani po vydatné aplikaci separačních prostředlů se mi nepodařilo od sebe dostatečně nedestruktivně oddělit poloviny formy určené k lití.
Následně jsem se snažil o pružnou formu za použití latexu.
No, ani přes tekutý latex cesta nevedla, neboť sádrové zaformování neudrželo tvar klíče a tak letělo opravdu daleko
Navíc čpavek obsažený v latexu reagoval s niklem na klíči za vzniku slabé HNO3.
A ejhle
No zítra se chystám opustit vody běžných hmot a hurá k lukoprenu
Zalita první polovina a "odmaskována".
Odstranění pastelíny a úprava pro druhou polovinu
Pro příště asi použiju modelářskou hlínu, nebo něco, co jde rozpustit a vyplavit vodou
Velmi špatně se to čistilo ale, šlo to.
Následovalo nanesení separátoru, silikonový olej na bílou vazelínu a zaformování s přípravou na odlévací kanálek.
Pak zalití na druhou polovinou Lukoprenem.
Dá-li odlévací bůh, zítra odformovat a pokusit se o odlitek klíče.
Tak odformováno o odléváno "Křišťálovou pryskyřicí"
Bohužel přes veškerou snahu vznikly bublinky a tím kaverny v odlitku
Klíč má ještě své mouchy vlivem technologických chyb, ale rozměrová přesnost zachovalých styčných bodů vzhledem k originálu je ve druhém řádu. Což je perfektní.
Profil taktéž přesně odpovídá...
V dalším kroku se pokusím o nový odlitek bez bublin a s vyšší technologickou kázní.
Směs pryskyřice budu vystavovat sníženému tlaku pro evakuaci vzduchu a snad to přinese lepší výsledky.
Nyní musím postavit ono zařízení
Tak po čase trpělivosti Vaší i mé konečně úspěch s odlitkem.
Problém s bublinkami v odlitku jsem vyřešil ve stylu Macgryver pomocí pravítka, izolepy a vrtačky.
Bublinky spolehlivě odstranil tento malý vibrační stůl.
Zářezy na skličidle a plná rychlost otáčení by vytřásli i duši.
No po odlití křišťálovou pryskyřicí se dostavil konečně úspěch v podobě kvalitního odlitku.
A jak už můžeme vědět " Klíč vyhovuje, když odemkne zámek "
No a máme první fázi hotovou, tak jak to čas dovolí vrhnu se na rozborku a sborku.
A až člověk porozumí, tomu co vidi, bude na čase picknutí.....
Rozborka pevnosti FAB 2000
Tak pomalá rozborka step by step
Palec, spojka s příslušenstvím
Začínáme pomalu a jistě....
Tak klasika, kterou mnohde známe, ale pomalu dochází ke změnám.
Tak nejvyšší čas zajistit před nekontrolovaným rozpadem.
Máme to venku a člověk teď vidí s čím má tu čest.
Pohled na hlavní část útrob.
No a tady máme pár vylepšení
Důmyslný mechanismus pro kontrolu klíče
Tělo s kolíčkem do bubínku pro posílení vrtákové imunity.
A místo pro lištu.
Bylo rozebráno a musím přiznat, že jsem našel i pár slabších míst, která použiji pro picknutí. Ještě musím udělat malý kšeft na locksmith a koupit vhodný nástroj, protože "Vše chce své". Otevřeně říkám, že nechci FABu kazit renomé, tak třeba přes PM jsem ochoten se podělit o technická řešení a detaily vhodné pro picknutí s těmi, kteří o to budou stát a u kterých se budu domnívat, že těchto informací nezneužijí a nebudou dál šířit nezasvěceným. Jak nakoupím a picknu dám sem poslední foto, které ukončí tento fotoseriál o FAB2000 .
Jinak zde zkušení borci, jistě sami pochopí jak na ni z fotek přiložené rozborky
Malé varování pro nedočkavce, kteří se doma vrhnou na tuto vložku. Vyvarujte se otáčet cylindrem v povytaženém stavu z tělesa vložky. Vážné nebezpečí uvíznutí do stavu na hození z okna se nechází kolem 170 stupňů pootočení ve směru hodinových ručiček s cylindrem povytaženým z těla asi o 3mm. Má osobní zkušenost budiž Vám výstrahou.
a nejen ty
Dnes byl doplněn příspěvek http://forum.lockpicker.cz/viewtopic.php?pid=7438#p7438
:Proč nezkusíš ten vosk? Ten je snad nejvíc po ruce
Přímo na formu se mi v minulosti neosvědčil, pro ztracené lití modelů je ale nepřekonatelný.
Tak zkusit použít nějaký typ silikonu, tam je fakt, že dýl tvrdne, ale možná existuje nějaký urychlovač tvrdnutí.
Jo, zítra kondenzační silikon. Mám tam nachystaný univerzální Lukopren, ještě nezklamal. Tak uvidíme
Ale chvilku to potrvá
ale možná existuje nějaký urychlovač tvrdnutí
pokud dobře vím,tak ultrafialové světlo urychluje tvrdnutí,ale to asi zrovna po ruce nemá.
UV záření se používá u stereolytografie k tvrzení fotokompozitních materiálů, obávám se, že finanční náročnost těchto materiálů je mimo rozsah, který si zde kdokoliv může dovolit. Ale řešením pro výrobu by určitě fotokompozity byly, třeba v kombinaci s 3D tiskem.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Lockpicker.cz » Základní zámky a jejich systémy » Vložky FAB