Téma: Nový zámek
Zdravíčko. Poradili by jste mi jakou koupit vložku na hlavní dveře?
Chtěl bych něco bezpečného a s odemikacím caplíkem.
Díky za rady
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Lockpicker.cz » Základní zámky a jejich systémy » Nový zámek
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravíčko. Poradili by jste mi jakou koupit vložku na hlavní dveře?
Chtěl bych něco bezpečného a s odemikacím caplíkem.
Díky za rady
Myslíš s knoflíkem?do kterých dveří myslíš přesně?protože pojem hlavní dveře má mnoho významů
jo a jakou máš cenovou hranici?
Myslíš s knoflíkem?do kterých dveří myslíš přesně?protože pojem hlavní dveře má mnoho významů
![]()
jo a jakou máš cenovou hranici?
Nevím jak to myslíš do jakých dveří. myslíš délku zámku?
Hranici vůbec nevím kolik by to tak mělo stát, to bych potřeboval poradit od vás, kolik bych měl dát, abych měl něco bezpečnyho
Začal bych tak na FAB 2000 , to bych si tak zhruba představoval i na svých vchodových dveřich, ale díky tomu, že chci na stejný uzávěr vše, takže kůlny a v práci i vysáky na skříňkách, tak mám jen FAB 200. Bylo by to móc drahé, to je ale zbytečné, když je v baráku furt někdo doma.
To jsem si přesně představoval
Ale mám další problém Zkoušel jsem tu starou vyndat a změřit ji, ale jaksi mě to nejde.
Mám takovy ty dveře se západkama po celych dveřích.
Nefunguje to tam nějak jinak, nemůžu to třeba vyndáním poškodit?
pokud ti jde těžko vytáhnout z dveří tak zřejmě budeš muset sundat kování protože pravděpodobně je na vložce dost natěsno
pokud ti jde těžko vytáhnout z dveří tak zřejmě budeš muset sundat kování protože pravděpodobně je na vložce dost natěsno
nejde s ňou ani hnout
Určitě tim nic nezkazíš, jak ti radí Iprth, sundej kování a pak to zkus vyndat.
Bojím se abych tím nepokazil tu vzduchotěsnost
jakou vzduchotěsnost?takové kování jsem ještě neviděl,to slyším poprvé. pokud ty dveře nemáš vystaveny vnějším vlivům tak se nemáš čeho bát.
tak ty dveře musí nějak těsnit ne?
dveře těsní těsnění po obvodu dveří ne přes kování.dej to kování dole a zkus potom vytáhnout tu vložku,nemáš se vůbec čeho bát.já když měním vložku tak také musím dát vždy dole kování protože bez toho by mi vložka nešla ven
Sundáním - odšroubováním kování, vůbec nic nezkazíš, ba naopak, lépe se vyndavá a vkládá vložka.
Dveře těsní těsněním, většinou nějaká guma nebo podobně, a jestli se bojíš, že porušíš dvojsklo, tak se ničeho neboj, na to to určitě nemá vliv. Otevři si ty dveře a koukni kde je těsnění. Je úplně mimo zadlabací zámek, natož vložku.
a jestli se bojíš, že porušíš dvojsklo, tak se ničeho neboj
on nemá prosklené dveře
tak to mi nějak zabředlo v tý dlouhý debatě
Mám ale ne dvojsklo.
Díky za ujištění, zítra to zkusím
No co zkusil si?
Chtěl jsem to oddělat, ale není tam žádnej šroubek na kování. (to musím oddělat kliku?)
Ale kování není namáčkly na vložce, tak jsem ještě znova zkusil tu vložku jenom vysunout, ale chová se jaksi divně. Není to tak jako normálně, že půlku točím, a pak cítím že se zapřáhne a tahá s mechanizmem, ale při jakymkoliv pohybu se ozívá zvuk až někde u kliky
pomohlo by mi,kdyby si to kování i dveře celkově abych viděl jaký tam máš zámek nafotil.musí být nějaká cesta jak ji dostat ven.vyfoť i kování i zámek ať vidím o co se vlastně jedná
Stačí takhle?
ještě si mohl vyfotit ty dveře z boku aby bylo vidět i upevňovací šroub cyl.vložky (o to mi hlavně jde).podle mě je to kování řešeno tak,že z vnitřní strany je to krytka,kterou když dáš dolů,tak jsou pod ní upevňovací šrouby.ještě když můžeš vyfoť ty dveře z boku aby bylo vidět i zadlabávací zámek a uvidíme
nevím jestli si to dělal správně,ale takto to musí jít:vyšroubovat upevňovací šroub cyl.vložky,vložíš do vložky klíč,pootočíš jím (podle toho na které straně má vložka zub) a vložka by měla jít snadno ven pokud to i tak nepůjde tak pak to bude buď kvůli kování nebo tam není něco v pořádku.zkus to ještě jednou takto jak jsem to rozepsal a když to i tak nepůjde,tak poslední možnost je dát dole to kování.doufám že už víš jak ho sundat
No ale právě je problém, že v normálních dveřích, když je trn dole, tak jede na prázdno, ale tady mi přijde že hýbe mechanizmem celo dobu
vidím to tak že jedinou cestou bude asi tedy sundat to kování abys viděl přímo na zámek.to je již pravděpodobně poslední možnost.přece když tam ta vložka šla namontovat,tak musí jít i odmontovat.jinak to nevidím
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Lockpicker.cz » Základní zámky a jejich systémy » Nový zámek